Wedstrijdverslag Mix 1

date_range 25 juli 2018 person Herman Jurgens

Herman stuurde een mail met het verzoek om op tijd aanwezig te zijn voor de gezamenlijke traditionele teambespreking. Er viel immers nog wat te winnen: wij zijn nog in de race voor het kampioenschap. En terwijl iedereen (nou ja, behalve Desiree dan die nog aan de borrel zat) al in ruste was stuurde Herman op vrijdagavond nog een berichtje op de app: of we op tijd naar bed wilde gaan! (?)

Onder het genot van een bakkie van het een of ander, werd een heuse strategie bedacht voor deze toernooidag. Want stel je toch eens voor dat wij……. (ja, soms komen dromen uit). Dat het een spannende dag zou worden was wel duidelijk: 5 ploegen bovenaan met nipt verschil onderling.

De eerste wedstrijd tegen VV Utrecht 2:
VV Utrecht staat 1 puntje onder ons, dus we zijn aan elkaar gewaagd. Met Gideon en Truus aan de kant begonnen we goed aan de eerste set. De tegenstander zat nog niet zo in hun spel en daar maakte we handig gebruik van. 19 – 14 voor ons. Een mooi begin van de dag…..

De tweede set verliep ietwat anders. De tegenstander met toch wel veel “vreemde gezichten” in het team, kwam op dreef en door sterke opslag en blok werd het een totaal andere set dan de eerste: 11 – 23 verloren.

De tweede wedstrijd tegen VTC Woerden:
Woerden staat toch echt 8 punten onder ons, dus dit moeten we kunnen winnen, ook al is Woeden altijd we een “taaie” ploeg. Dit keer moeten we het doen zonder Antoine en Helga. Hoewel we niet de sterren van de hemel speelden was er zeker vechtlust en ging het in de eerste aardig gelijk op. Uiteindelijk bleken wij te sterk voor Woerden: 19 – 15 gewonnen. De tweede set was een ander verhaal: de ziel was uit ons team gevlogen, het enthousiasme weg en dankzij veel eigen fouten werd het 10 – 24. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd, want het zit er nog steeds in…..

De derde wedstrijd tegen Taurus:
Taurus is altijd een geducht tegenstander die wisselvallig kan spelen. Maar helaas was dat vandaag niet het geval want ook Taurus wil graag kampioen worden en daar gingen ze vol voor. Herman wilde geen keus maken dus zat bij ons op de bank samen met Desiree. Ik kan er kort over zijn: 2 sets verloren 22 – 14 en 23 – 15.

De vierde wedstrijd tegen VV Utrecht 1:
Deze wedstrijd kunnen we ontspannen spelen want inmiddels weten we: kampioen worden zit er niet meer in. Maar voor Taurus nog wel en daarom speelt Herman deze wedstrijd niet bij ons mee. Met ondergetekende op de bank beginnen we aan de wedstrijd. En ondanks de pogingen van Helga om enthousiasme in de ploeg te brengen ( VV Vrijstad…..héhé, hé hé héhé ) schoten we toch te kort: 22 – 15 en 18 – 15.

Waren we toch een beetje van de leg geraakt door de serieuze voorbereiding? Geen idee, maar vandaag is onze droom toch niet uitgekomen. Op naar een volgend seizoen. En Herman: gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap met Taurus!