1e Toernooidag Vrijstad Mix 1

date_range 12 oktober 2018 person Herman Jurgens

Onze eerste toernooidag na een warme, hete zomerstop!

Zaterdag 29 september: na 5 keer getraind te hebben mogen we weer: een toernooidag in Kamerik voor zowel Mix 1, mix 2 en Benang Radja.

Tamara ( mix 2 ) had van te voren al de hulp van Herman ingeschakeld met de vraag of zij mannen konden “lenen” van Mix 1 omdat het team door de afwezigheid van Job en Michael niet compleet was .Ze kreeg de toezegging dat dat kon mits het schema het toeliet want ook Taurus 1 speelde die dag waar Herman in meespeelde.

De eerste wedstrijd moesten we tegelijk spelen en daar was het eerste probleem: Herman speelde bij Taurus en dus waren er geen mannen “over”. Niet getreurd; we waren wel met 4 dames en besloten werd dat ondergetekende met Mix 2 mee zou doen als 6e “man” Altijd nog beter dan met z’n 5-en spelen toch. De eerste set verloren we; helaas, maar de tweede wonnen we dus het begin met 2 punten was er.

De 1e wedstrijd tegen VOC Maarssen 3 :
In het begin van de ging het wat moeizaam; steeds even voor staan dan weer gelijk maar uiteindelijk toch de volle 4 punten gehaald:19-16 en 22-11!

De tweede wedstrijd tegen Taurus 1 :
Zij waren de kampioen van vorig jaar. Vooraf had Herman aangegeven met ons mee te spelen en niet met Taurus. Gideon en Helga moedigden ons aan en Gideon zou de volgende wedstrijd met Mix2 meedoen. Ook deze wedstrijd kregen we niet cadeau en keken we regelmatig tegen een achterstand aan. Door een hele goede service serie van Martin in beide sets wisten we ook hier weer 4 punten te behalen:20-16 en 18-15!

De derde wedstrijd tegen Brooklyn :
Herman ging een nieuwe opstelling uitproberen; Martin eruit en Helga als spelverdeler en Antoine op buiten. We moesten weer even wennen aan de nieuwe opstelling maar wonnen de eerste set met 20-17. De tweede set maakten we zelf veel fouten en uiteindelijk moesten we deze set aan de tegenpartij geven:18-20. Zoals we dan meestal zeggen: dat had niet gehoeven;)

De vierde wedstrijd was tegen Taurus 2 :
Deze wedstrijd bleek uiteindelijk de makkelijkste wedstrijd te zijn. Hun gevaarlijke middenspeler was door zijn enkel gegaan en dus moesten zij improviseren op deze positie. We wisten beide sets te winnen en de volle 4 punten waren binnen 20-14 en 20-13.

Antoine en Herman deden daarna nog met Mix 2 mee omdat Rob al naar huis was.

Uiteindelijk sloot Mix 1 deze dag met 14 punten af en Mix 2 met 9 punten en zeker voor de eerste toernooidag geen slechte start!

Zaterdag 3 november is ons volgende toernooi: Ik kijk er alweer naar uit;)

Sportieve groet: Truus