1e Toernooidag Vrijstad Mix 2

date_range 12 oktober 2018 person Herman Jurgens

Op zaterdag 29 september was het dan zo ver, de eerste competitieronde van dit seizoen. Mix 2 heeft op papier acht spelers! Op papier een heel mooi begin maar in de praktijk viel het nogal tegen. We startten de dag met vijf spelers en eindigde de dag met vier spelers, dus het hield niet op. In de totale afhankelijkheid van Mix 1 zijn we het toernooi doorgekomen…

Gelukkig dus maar dat Mix 1 ook in Kamerik moest spelen en beschikte over het voltallige achtkoppige team. Zodoende konden wij iedere wedstrijd een topper van Mix 1 ‘lenen’.

De eerste wedstrijd tegen Serve ’72:
Zij zijn gepromoveerd uit de C poule en waren een beetje zenuwachtig. Nergens voor nodig want wij verliezen meestal de eerste set. Het was een aardige wedstrijd, een rustige wedstrijd met alles in drie keer spelen. Het was  koud in de zaal en we verloren inderdaad  de eerste set. Hoewel het met Truus erbij liep als een trein, kwamen we de tweede set pas goed op gang. Rob kon even lekker knallen en dat hadden we nodig. De tweede set hebben we gewonnen, de eerste punten waren binnen.

De tweede wedstrijd tegen Limes 3:
Gideon was nu onze Mix 1 speler en we kregen publiek in de vorm van de rest van Mix 1, leuk! Inmiddels was Benang Radja ook aanwezig, gezelligheid alom! De eerste set zoals gezegd verloren maar de tweede weer gewonnen, mede dankzij een goede servicebeurt van Rob die 9 punten opleverde.

De derde wedstrijd tegen UVV-Sphynx:
Antoine ondersteunde ons deze keer en we hebben lekker gespeeld. Martin speelde erg scherp en Tamara en Ria zetten de ballen prima op. Met Antoine en Rob op het midden, is het voor de links buiten niet zo druk maar dat  mocht de pret niet drukken. De eerste set eindigde gelijk en de tweede set wonnen we J.

Tussen de bedrijven door speelde Martin tot twee maal toe als scheidsrechter, dat was echt super fijn en het ging ook zo ontzettend goed! Dit kunnen wij (teamgenoten) nooit evenaren…..

De vierde wedstrijd tegen Benang Radja:
Benang Radja kwamen we tegen in de vierde ronde. Antoine was nog (!) niet moe en ook Herman wist van geen ophouden en deed met ons mee. Dat was wel nodig want Rob had inmiddels aangegeven dat hij  naar huis wilde. De strijd ging gelijk op, de eerste set won Benang nipt met 1 punt voorsprong en de tweede set wonnen wij met 18-22.

Totaal dus toch nog negen punten gescoord! Dat was een mooie score van deze eerste dag. We hopen dat we de rest van de competitie met ons complete team aan de bak kunnen. Mix 1 nogmaals bedankt !

Groeten van Anita