1e Toernooidag Vrijstad Dames

date_range 15 oktober 2018 person Herman Jurgens

Nieuw team en een nieuw verzonnen yell: Vrijstad Ole!!, nieuwe shirts, welke zijn gesponsord door De Bron en sommige van ons met nieuwe broekjes, begonnen we aan de eerste toernooidag. Voor het eerst weer een damesteam bij Vrijstad actief.

In de auto nog snel de posities doorgenomen: Helga en Patricia spelverdeler, Kim en Natasha als buitenaanvallers en Nel en ik( Desiree) op het midden.

1e wedstrijd tegen Servia 1 :
De eerste wedstrijd was tegen Servia 1,degradant uit de A poule. Danielle( oud teamgenoot van Natasha en Nel) speelde mee met dit team. Het was meteen een pittige wedstrijd. We waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar gelukkig wonnen we beide sets: 16-15 en 18- 14.

2e wedstrijd tegen VTC Woerden :
Het damesteam van Woerden bood nauwelijks tegenstand. Nel serveerde ( soms indirect)12 punten en vervolgens scoorde Kim ook nog met haar opslag 8 punten. We wonnen dan ook met 23-17 en 30-14.

3e wedstrijd tegen OKV :
De dames wilden met hun eigen bal spelen. Deze was wat zwaarder en het leek of we er even van slag door waren. Maar al snel walsten we over ze heen: 31-14.

2e set speelden we met eigen bal. We begonnen erg sterk, maar gingen daarna gelijk op. De laatste minuten leken de tegenstanders vleugels te krijgen en verloren we  alsnog met 17-19.

4e wedstrijd tegen Servia 2 :
Tegen Servia 2, was ook weer een moeilijkere wedstrijd.Twee dames hadden een moeilijke service en scoorden er goed mee. Maar wij hebben natuurlijk Kim en Nel, die wederom sterk serveerden. Helga had nog een mooie kopbal en ook de rest van het team speelde stabiel en werd er hard gewerkt. De 2e set stonden we behoorlijk achter, maar liepen we toch in en wonnen nipt met 21-20 ( de eerste set met 25- 22)

Kortom: onze eerste toernooidag met 14 punten was een groot succes, de sfeer was erg goed en er werd ook hard gewerkt. Nog wat sleutelen aan posities( met name door ondergetekende)en we zullen succesvol seizoen hebben.

Desiree