Vrijstad Mix1 te wisselvallig!

date_range 23 november 2018 person Herman Jurgens

Het is zaterdag 3 november en er staat een toernooi dag volleybal op het programma. Dit keer reizen we af naar Nieuwegein. Eerst maar beginnen met een kopje koffie/thee terwijl Herman zich al aan het warm spelen is bij zijn andere team.

Wedstrijd 1 tegen Utrecht 1 :
Desiree gaat ons aanmoedigen vanaf de bank, terwijl Gideon bij Taurus meespeelt.
Verder kan ik kort zijn over deze wedstrijd: we stonden als geslagen honden in het veld, het enthousiasme ontbrak volledig en dus verloren we de wedstrijd 18 – 25 en 17 – 24.

Wedstrijd 2 tegen nieuwkomer N.V.C.1 :
Met Antoine en Truus op de bank beginnen we aan deze wedstrijd. Hoewel N.V.C. het voordeel van een thuistoernooi heeft, moeten we toch een kansje kunnen maken tegen deze nieuwkomer. Al had Herman ons al wel gewaarschuwd ze niet te onderschatten.
De eerste set was een vervolg op de eerste wedstrijd: geen bezieling en slechte passes. Dus set verloren 21 – 17.
De 2e set begon beter te lopen. Er werd meer verdedigd, passes kwamen beter aan waardoor zowaar aangevallen kon worden. Deze set winnen we 15 – 24. De eerste twee punten zijn binnen.

Wedstrijd 3 tegen Utrecht 2 :
Kunnen we de opgaande lijn van de vorige wedstrijd voortzetten? Met Gideon (alweer?) en Helga op de bank starten we vol goede moed. Helaas kan ik ook over deze wedstrijd kort zijn. Utrecht laat ons precies zien waarom we niet kunnen winnen: verdedigend loopt het niet en er vallen veel ballen in het ”gat” achter de midvoor.
In de tweede set krijgen we Utrecht een beetje door en gaat het bij ons beter lopen. En was het mazzel of dwongen we het af (ik hou mezelf voor dat het dat laatste is) maar Utrecht gaat minder geolied spelen en maken zo hun foutjes. Helaas verliezen we deze set nipt. Verloren 28 – 13 en 21 – 20

Wedstrijd 4 tegen SV Lunetten 4 :
Herman speet deze wedstrijd niet mee omdat hij bij zijn andere team speelt en Patricia zit op de bank. We spelen deze wedstrijd meer ons eigen spelletje (gelukkig liet de tegenstander dat ook toe) en het begint redelijk te lopen. Dat loont want we winnen de wedstrijd 26 – 16 en 25 – 16

Gelukkig toch nog 6 punten gehaald.