Nevobo Nieuws

date_range 19 augustus 2021 person Herman Jurgens

Dit weekend wordt het Nederlands Kampioenschap Beachvolleybal, geheel volgens traditie, gehouden op het strand van Scheveningen. Het is de apotheose van een lang en mooi seizoen, nadat afgelopen weekend de Eredivisie tour in Almelo eindigde. Vanaf vrijdag zal worden uitgevochten wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen mag noemen.

Aan de kust van Scheveningen ligt het The Hague Beach Stadium. Al sinds jaar en dag wordt hier het Nederlands Kampioenschap beachvolleybal gehouden, zo ook deze editie. Met ruimte voor zeker 2000 toeschouwers wordt het opnieuw gegarandeerd een beachvolleybal-feest. Het weer laat vooralsnog wel het één en ander te wensen over, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Het belooft een mooi weekend te worden met veel spannende wedstrijden.

Heren
Bij het mannentoernooi zijn Yorick de Groot en Stefan Boermans de grote blikvangers. Het duo verbaast dit seizoen vriend en vijand met grote internationale en nationale successen. Afgelopen week pakten ze in Wenen het zilver op het Europees Kampioenschap. In de finale kwamen ze maar net te kort tegen Olympisch kampioenen Mol/Sørum. Het moge duidelijk zijn dat de mannen in vorm zijn. Uitdagers voor de Nationale titel zijn onder andere Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, die op de World Tour dit jaar ook een aantal mooie plaatsen noteerden. Afwezig op dit NK zijn Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Dirk Boehlé/Mart van Werkhoven. Zij spelen King of the Court in Hamburg.

Dames
Bij de dames zijn ook de zilveren medaille-winnaars van het EK te bewonderen. Kersverse Olympiërs Katja Stam en Raïsa Schoon kenden een geweldige week in Wenen. Voor hen geldt ook dat dit seizoen hun internationale doorbraak is geweest. Vorig jaar werden zij al Nederlands Kampioen, maar ook dit jaar zijn zij de grootste titelfavoriet. Emi en Mexime van Driel, eerder dit seizoen al Nederlands kampioen King of the Court, zullen er alles aan doen om een stokje te steken voor de titelprolongatie van Stam/Schoon. Tot slot zijn de zussen Piersma ook een goede outsider voor de titel. Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn afwezig op dit NK vanwege King of the Court in Hamburg.

Programma
Vrijdag zullen de kwalificatiewedstrijden worden gespeeld. Zaterdag voegt de top 8 zich bij de gekwalificeerde teams in het hoofdtoernooi en zondag zijn de finalewedstrijden.