Algemeen

Algemeen

Algemeen
Algemeen

Welkom op de website van volleybalvereniging Vrijstad. Vrijstad is opgericht op 01 augustus 1987 en bestaat volgend jaar dus 35 jaar.

Als vereniging begonnen wij onze trainingen met een herenteam in sporthal Vrijstad in Culemborg, vandaar de naam Vrijstad voor onze vereniging. We hadden 1 veld tot onze beschikking ( tenslotte waren we net begonnen en hadden op dat moment nog maar weinig leden ).

Met de successen van dit herenteam ( 2 jaar op rij kampioen ) kwam ook de bekendheid van onze vereniging op gang. In zeer korte tijd groeide het ledenaantal snel en was de sporthal in Culemborg te klein. We vonden onderdak met Vrijstad in de sporthal te Beusichem.

Herenteam uit 1987

In Beusichem groeide Vrijstad verder uit naar 2 Damesteams, 2 Herenteam en 1 Jeugdteam. In de jaren die volgden werden vele successen gehaald door de diverse teams van Vrijstad.

Zoals zo vaak krijgen verenigingen in fases te maken met een terugval van leden. Leden stoppen of verhuizen; jeugdleden gaan studeren en in een andere stad wonen; er vinden bruiloften en geboortes plaats. Andere prioriteiten moeten worden gesteld, waardoor volleybal helaas niet meer mogelijk bleek. Zo ook bij Vrijstad dus!

Vrijstad bestaat momenteel uit zo’n 20 leden, verdeeld over 2 competitieteams ( 2 mixteams ) en een vaste groep recreanten. Maar het bestuur heeft de intentie om in de aankomende jaren het ledenaantal verder omhoog te krijgen.

Vindt u volleyballen leuk en denkt u dat Vrijstad uw vereniging kan worden?

Neem via onderstaande link contact op met onze technische commissie. Zij staan u graag te woord en kunnen u adviseren over de diverse mogelijkheden.

tc@vvvrijstad.nl